Firm

Utan dig skulle jag inte vara den jag är idag.



Dressyrspecialen

Som alla andra söndagar så red jag i dressyrspecialen idag. Vi red en övning där man vänder upp vid A(60m bana) i höger varv och rider skänkelvikning på medellinjen, (bakdelen på spåret) och vid X - skänkelvikning till H. Samma princip från C, men då rider man ju ut vid V sedan. Det är en bra övning där det händer saker ofta, men inte för ofta så jag tycker verkligen om den.
Jag red Lord Doolin, kallas Lordi och är en 7-årig Irish Cob-vallack. Han kom till KDRF i höstas och är inte mycket utbildad, men dock stadig. I början av passet så var han mest springig som han brukar vara, men sist jag red honom så var han bara det i början och sedan lugnade han sig och skötte sig riktigt bra, men idag var det annars. Han lyssnade inte på mig alls för det mesta, när jag fattade vänster galopp så tog han höger, han hängde sig i handen så då var det bara att släppa och börja om. I skänkelvikningarna i skritt så skötte han sig inte riktigt i början så jag fick ett spö, men väl med spöet i handen så blev han superstressad men vi fick till några bra i alla fall, då jag lät honom flytta några steg, sedan gå rakt fram för att sedan flytta lite igen så det blev bättre och bättre i skritten. I traven så blev han återigen springig och tappade fokus, travade ut på spåret med honom för att försöka hitta kontakten igen och sedan gick det rätt bra med skänkelvikningarna.
Jag ska inte klaga, han försöker ju och det är det som är huvudsaken men ibland blir han faktiskt slamsig, krävde trots allt inte så mycket tvärning som jag skulle vilja ha. Det är också svårt för mig att få ihop det i huvudet att han är ridskolehäst och inte så utbildad som de andra så att jag ibland begär mer än vad jag borde av honom, skärpning Carro, men med mer träning så kommer han nog att bli en kanon allroundhäst!
Älskade Firm

Stort tack till Elaine som tog hand om hästarna idag, eftersom jag firade min kära mormors födelsedag efter ridhuset. Uppskattar verkligen hur mycket du hjälper till!

Stress

Blev ingen ridning idag eftersom allt blev så stressigt med att hinna till våran släkts årliga julbord, jag brukar alltid vara sist med att bli klar så mamma får skämmas varje år för att vi är sena, men idag var jag duktig! Och hästarna tycker ju heller inte om när man måste stressgöra allt. Så imorgon blir det andra bullar för dem!

Rymling..

Igår var jag lite stressad när jag skulle ta in hästarna, hade pappas bil så skulle hämta honom, men hur som så tog jag först in Nike och Firm stod och väntade lugnt på att jag skulle komma tillbaka och ta in honom. Han verkade så cool så jag tänkte att jag inte behövde grimskaft när jag ledde honom eftersom han är så tillgiven och alltid brukar följa mig vars än jag går. Men igår var han vild.. Först gick han lugnt efter mig så som han brukar, men sen kollar jag bakom min rygg och då är han påväg åt ett helt annat håll.. Suck, Firm har gjort så 2 gånger det här året nu, alltså att han leker vildhäst. Så han började virra runt på gården och var superglad att han var en fri själ, eller nåt sånt..

Eftersom det är omöjligt att fånga honom när han blir sådär så lät jag honom busa av sig, och stod först och väntade på att han skulle komma in men det gjorde han inte. Så jag gick in och började ta av Nike bandage och täcke. Sen gick jag ut för att kolla vad han gjorde och då stod han bredvid grannhästarnas hage och pratade med dom. Tror gubben var ute i en kvart och galopperade och brallade och hade sig. Men han springer aldrig från gården som tur är, han har ett gott sinne för maten så den klarar han sig ju inte utan. Efter ett tag så lugnade han sig och stannade så då var det bara att plocka in honom. Blir alltid lika förvånad när han gör sånna grejer, men han är ju bara en liten hästkrake!




Srk

Idag hade jag det väldigt kul på specialidrotten! Eftersom Emmy är i Thailand(kom hem?) och den andra som ska rida med oss eller vad man nu ska säga, inte var där så var jag själv. Fick alltså en privatlektion av Ida Granlund, så vi var och petade på små petitesser så som min handhållning som ibland sjunker lite lägre än vad den ska. Red My Promise ''Prillan'' som är ett sött litet sto, korsning estniskt ponny och halvblod(?). Var i nya manegen där några gamla Brönetvänner var, så det var ett mycket trevligt pass. Sedan pratade vi lite om mina mål, tävling och sådant.


Bild lånad av Skellefteå Ridklubbs hemsida.

Film pa lillen


Pakito

Letar efter en ny pärla som de flesta vet. Har kontakt med ett stall nu som har massor av saluhästar och har fastnat för en liten herre, född 2008 som heter Pakito och är ett lettiskt halvblod. Funderar starkt på att köpa honom, pappan är en av Lettlands mest lovade hopphingstar och har väldigt goda förutsättningar i dressyren. Eftersom mina planer är stora så känns det som att denna lillen verkligen kan vara något för mig. Är verkligen redo att börja från grund och botten. Han är riden i skritt, trav och galopp. Löshoppad 130.
Känns absolut som att han kommer att vara värd pengarna och resan.
e: Puaro-Pedro-Pilot, ue: Augusts
Puaro

RSS 2.0