Pferde

I söndags så var det dressyrspecialen som vanligt. Och vi red en superrolig övning som gick till såhär:
Från hörnbokstaven till en kon på kvartslinjen (vid S) så red vi skänkelvikning och mellan den konen och nästa kon (vid V) så var det öppna och från sista konen till spåret igen så red vi diagonal sluta. Och samma på nästa långsida.
Riktigt kul, men också klurigt att rida öppna innanför spåret då Ilion gärna tvärar för mycket när han får chansen och då brukar jag ju ha väggen till hjälp. Så det blev lite finlir med hjälperna, men han var så duktig så. Och jag satte höga krav på honom med samlingen. Nöjd!
Idag så fick båda grabbarna varsitt pass i corallen, kravlöst, bara så de fick springa av sig lite energi. Och efter jag tagit in dem o nattat så for jag, Sebbe o Anton till gymmet.
Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, har skola imorgon.

Hur gör ni med knopparna innan tävling?

Sitter på jobbet och degar, men det blir en kort dag vilket känns skönt då jag verkligen inte är frisk.
Min käre broder fyller 16 år idag, så det blir firande för honom kl 14 :)

Men jag tänkte att det skulle vara intressant att veta hur ni gör med knopparna innan tävling eller på träning om man känner för det, just bara för att jag är nyfiken. Själv så är jag lärd att det ska hinnas knoppa och bandagera benen på 15 minuter, inte mindre. Så tränade vi inför hästskötarexamen + att Anna, våran ridlärare, alltid kom och drog händerna så här ritsch ritsch hårt över manen för att se om knopparna höll, vilket alltid sporrade en att knoppa hårdare och hårdare och även snabbare.

Så jag knoppar alltid just innan vi ska fara till tävlingen, dels därför att jag inte litar på att Ilion kan hålla dem under natten då han rullar väldigt mycket i boxen och att han förmodligen skulle försöka klia bort dem, och dels för att jag tycker att det är enkelt och går snabbt.

Så, hur gör ni?


Och eftersom jag inte har några egna bilder på jobbdatorn så bjuder jag på Golfklubbens logga :)


Bildbomb + summering

Jag som hade lovat mig själv att inte köpa så mycket hästgrejer för ett tag.. Jag har svikit mig själv djupt. Dessa saker har inhandlats till grabbarna senaste tiden:
'
* Regntäcke HS till Ilion
* Vippkandar
* Stalltäcke Rhino till Firm
* Vintertäcke TM till Firm
* Boots till Ilion
* Skavskydd till karlederna - Ilion
'
Och till mig:
'
* Typ londonfärgade ridskor (som jag aldrig kommer att rida i) så de får heta stallskor istället
* 30 mm sporrar - älskar dom!!
* Kyra-handskar, dock fick jag dom av min älskade mamma så dom räknas inte som eget inköp (A)
'
Ja, det är säkert fler saker, men jag vill inte rota mer i min hjärna.
Men alla täcken är nödvändiga + Ilions boots + skavskydden.
'
Idag så fick pojkarna vila, Yvonne var och masserade Ilion o kollade på mina sadlar. Ilions Jeremy Rudge Pace ska jag inom kort skicka till Luleå för omstoppning + ombyggning av säte och vulster vilket innebär att jag blir utan sadel till honom ett bra tag. Men den goda nyheten är att Firms Pfiff Amaretto passar Ilion också! Tjoho säger jag bara! Då slipper jag träna barbacka som jag hade förberett mig på.
'
De fick stanna inne efter massagen då det var så risigt väder och lika lyckliga var dom för det!
Nu kommer en liten bildbomb från helgens tävling. Red Lb:3an, 1:a plats med 65,79%

19 år - och fortfarande i trotsåldern?

Eftersom jag är ledig idag så passade jag på att fara till stallet strax efter 07.30, hästarna var redan utsläppta så jag mockade och gjorde klart inne innan jag tog in dem. Började med Ilion och kollade på hans sår, det var lite blod på bandaget men tog bort det och tog ut honom på lina för att se hur han rörde sig. Ingen hälta, men ska jag våga tävla ändå på lördag? Det känns halverst, men han har ju inte ont, och visar inte när han rör sig..
Väntar in i det sista.
Såret får lufta tills ikväll så får jag se hur det ser ut då.
*
Firm, den gamle piraten åkte på longering med höga inspänningar, vänster varv gick bra så slappnade han av och var cool. I höger varv fick han dock för sig att han var en.. typ rodeohäst? Och han såg spöken vid backen och fick fnatt när han travade förbi där och burnade iväg i galopp istället. Efter ett tag så lugnade han ner sig och blev fin igen. Hur som helst är det kul att veta att han lever i alla fall och att han inte har åldrats en dag i huvet <3
*
Har även varit och hämtat mitt nya kandarträns, så det ska provas ikväll men kommer inte rida med det förän imorgon. Har även beställt ännu en stång med tungfrihet och ett till par sporrar 30mm :)
Firmfirmfirm<3

Blodigt

Nu ska jag göra en summering av söndag och måndag.
Söndagen började med jobb från kl 7 och efter det for jag hem och somnade, sov i ca 2 timmar och sen var det bara att dra sig upp för att ta med Ilion till ridhuset för dressyrspecialen. Där kändes han ganska loj, samtidigt som han var ganska springig. Vi var ovanligt många i gruppen och det var som att han ville hinna ikapp alla andra. Han gillar inte att vara ensam.. Men efter ett tag så gav han med sig och började jobba ordentligt.
'
Huvudövningen bestod av skänkelvikning på förlänga hörnlinjerna på 60m-bana och öppnor. Inget avancerat. Lite jobbigt är det att om man slarvar lite med ytterskänkeln i öppna så trampar han på väggen. Bra att han litar på mig med mina hjälper, men man behöver ju inte gå in i väggen? Duktig var han då i alla fall.
När jag hade ridit klart så hade han trampat upp såret på vänster bak igen, lite blod runt det så jag spolade med vatten innan jag lastade honom. Vill inte ha skydd när jag rider egentligen, men han får inte fortsätta trampa upp det såret, så vad har vi för val?
'
Måndag: När jag tog in Ilion så var han helt blodig i karleden höger fram, då hade han trampat upp på samma ställe där han blev sydd tidigare i år så jag tog min flaska HibiScrub och tvättade från kotan och neråt och sedan blev det att bandagera honom med bomull + Powerflex (med hundtassar på, det var det vi hade hemma) och så fick han stå inne medans jag och Sebbe for ut i skogen med Firm. När vi var tillbaka så började det regna mer så hästarna fick stå inne.

En som alltid lyckas..

är då Firm.. Igår så for jag till stallet på förmiddagen och longerade Ilion med höga inspänningar. Mitt i det så ringde min syo och vi bestämde möte kl 2 ang det jag ska plugga i höst. Så det blev lite stressigt tyckte jag så jag tänkte då att jag skulle longera Firm efter jag hade varit på mötet. Trots mitt stressande så var jag 20 minuter för tidig (?!) sen när hände det.. Det är ju positivt i alla fall :)
'
När jag hade varit där så for jag till stallet sen igen och tog in Firm och tyckte jag hörde att en sko satt lös, och det gjorde den. Han hade trampat den snett och ena sidokappan var under hoven?? Observera att pojkarna har Equilibriumskor fram (snabbare rull o 2 sidokappor ist för en tåkappa). Och skon hade blivit helt skev.. Så jag drog av honom den, men det fanns inte en chans att jag skulle kunna rätta till skon igen då jag inte har något städ, och att skon var helt kajko. Tog fram några hyfsade gamla skor men ingen kunde passa.. Och eftersom Firm har så sköra hovar så får han nästan inte ens vara utan skor alls.
Så jag raspade till hoven lite så att det inte skulle fnasas upp så himla mycket.
'
Firms ord. hovslagare är sjukskriven och Ilions hovslagare Ernst har så mkt att göra så jag provade inte ens ringa honom. Men som tur är kommer Sören kl 12 idag och ska sko gammgossen!
Så jag hoppas verkligen att han har varit lugn i hagen så att hans hov ser hyfsad ut.
Älskade gosse !

Bättre sent än aldrig

I helgen så var vi ju och tävlade i Gummark som planerat, och det var verkligen trevligt där. Dagen gick fort och jag hann rida fram inför första klassen i typ 25 minuter så det var lite stressande då jag helst minst rider fram i 40 min. Nåväl så slutade vi som 4:a i första klassen med ett resultat på 63,79%. Hoppade av och gick med Ilion en stund eftersom det inte var långt kvar till nästa klass, och sedan blev det framridning igen och väl inne på banan så dog han typ.. Han blev som en sten att rida och jag red för kung och fosterland men trots detta så slutade vi på en 2:a plats med 62,37%.
Stolt är jag i alla fall över min gosse. Det känns riktigt kul att vinna över ekipage som haft sina hästar mycket längre än vad jag har haft Ilion, för trots allt så har jag bara ridit honom i ca 3 månader sammanlagt efter skadorna han dragit på sig under tiden jag haft honom. Han är inte i full kondition än heller så vi tar oss fram sakta men säkert :)
'
Stallet är nu färdigmålat så grabbarna flyttar snart in! Jag håller även på att bygga om en box till sadelkammare så det blir superbra :)
Har inte fått bilderna från Gummark av mamma än så ni får nöja er med 2 bilder från Piteå så länge!
Framridningen i Piteå

RSS 2.0