Om helgen

Jag och Ilion startade våran första lokala dressyr tillsammans i lördags och det gick helt klart över mina förväntningar. För de som har träffat Ilion, sett mig rida honom så förstår man snabbt att han har ganska höga blodvärden och är väldigt nervig av sig. Mitt mål med dagen var att han skulle hålla sig på mattan och att vi bara skulle ta oss igenom programet utan att hoppa ur banan.
'
På framridningen var det ganska rörigt. Många som red lite hur som helst + att en häst med röd rosett började backa mot oss.. Ilion tittade mycket på ena kortsidan (läktare, stallport, massa folk=mycket rörelse) och på andra sidan levde fläkten om, men efter ett tag så brydde han sig inte lika mycket om det. Nåväl, han var pigg och framåt då i alla fall. Ps. Asnice anläggning !
'
Väl inne på banan så var han rädd för domarbilen (!) trodde väl att det skulle vara det minsta problemet. Gubbelubbe.
Och när vi väl fick börja så blev han seg och tung (sen när hände detta?) men vi fick oss igenom och jag var överlycklig!
Hans förra ägare var också där och kollade på oss och hon var lika nöjd som jag.
Men nu vet jag hur han är att tävla, och vi hade skitkul! Nu i helgen blir det Lb:1 och La:1 i Gummark så det är bara att tagga :D
'
Bilder kommer!

Dålig på att blogga..

I know! Ska bättra mig.
Men nu ska jag sammanfatta onsdagen och torsdagen hade jag tänkt.
Onsdag morgon så körde jag upp Ilion till ridhuset för att träna lite program för Eva. Blev lite stressigt då mamma skulle komma med sin bil så jag fick köra den (min bil är bra men känns bättre att köra med en större bil) så jag hann bara rida fram i ca 20 minuter.
'
Koncentrarade oss mest på LA:1 och red igenom den först en gång, och Eva sa vad hon tyckte och red om några rörelser. Blir alltid så taggad av att rida för henne, för att träna för dressyrdomare är ju inte dumt + att det bara var jag som red förstås = hon ser minsta lilla grej. Rider för henne varje söndag men då är vi ju en liten grupp.
Red även några delar av MsvC:2an som omväxling och efter det så red jag igenom det huvudsakliga programet igen.
'
Jag trodde att jag skulle dö, haha, både jag och Ilion var alldeles dränkta i svett men sista kändes verkligen bra, jag RED verkligen för kung och fosterland och visade verkligen upp hans fina gångarter samtidigt som jag var väldigt noga med vägarna.
Det är ju lätt när man ''tränar för sig själv'' att man inte tänker på minsta lilla detalj, och jag tackar verkligen Eva för att hon ställer upp som hon gör. Både jag och Ilion var nöjda och svettiga efter passet så vi käkade lite äpplen efteråt. Det känns bra inför helgens tävling iaf. Mamma fotade, men har inte fått några bilder än, antar att hon inte satt över dom på sin dator, men jag ska lägga in en bildbomb här sedan:)
'
Torsdag: Ilion fick vila och jag red ett dressyrpass på gammgubben <3 Först var han lite spänd och pigg så vi hade en liten disskution och efter det så löste det sig, men på slutet när jag la ner honom lite så blev han hur fin som helst, min gamla stolle! Han kommer att vara hemma själv på lördagen, stackarn, men han vet ju att vi alltid kommer tillbaka.
'
Och nu vill jag ställa en fråga till er som av någon konstig anledning har läst detta;)
Hur gör ni med hovskägget på era hästar?! Låter du det vara, ansar det, klipper bort det helt?
Jag har aldrig tyckt om hovskägg särskilt mycket, eller jag tycker att vissa hästar passar i det bättre än andra såklart. Men på Firm tex så har jag alltid klippt bort det, men på Ilion låter jag det vara men jag vet egentligen inte varför. Så, hur gör ni?
Gubben !

Manege

Igår släpade vi upp Ilion till ridhuset. Till en början så tittade han på saker och hittade på spöken lite här och var, men när vi började arbeta så blev det annat. Det är det som är så bra med honom, att när man sätter honom i arbete så blir han så fokuserad på vad han ska göra så han skiter i allt annat. Värmde upp på långsidorna först, han fick länga ut stegen ordentligt och arbeta med bakkärran. Sedan voltarbete där jag varierade galoppen väldigt mycket. Från mellangalopp till samlad galopp osv och han skötte sig finemang!
'
När vi båda var varma och igång så red jag igenom programet och då blev det lite slams från herr Ilions sida, men han skärpte sig snabbt. Vi var båda nöjda i helhet.
Vi kom hem till stallet 22.30 ungefär och det var väldigt mörkt, känns att hösten kryper fram sakta men säkert. Firm var då superglad att vi var hemma och han gnäggade som vanligt åt oss.

PluggHÄST

Ja, jag blev väl det då. Har suttit sen typ 9-tiden och pluggat men än långt ifrån klar. Måste bara göra klart den här uppgiften så jag kommer in på skolan. Hade tänkt belöna mig själv med att släpa upp Ilion till ridhuset ikväll, men får se hur det bli med det. Lovade mig själv det om jag hade gjort hälften av uppgifterna, och jag har typ det nu, så jag borde väl få fara? (A)
'
I övrigt så har inget särskilt spännande hänt, laddar upp inför 27/8 i Piteå med Ille-snille !

Inte som jag hade tänkt mig..

Alltså, jag ÄLSKAR verkligen mekansikt hackamore, men jag har upptäckt en grej, Ilion doesn't.. Jag antar att han aldrig har blivit riden på det tidigare. Som vanligt när jag tränsade så frustade han som vanligt(oftast 3 ggr), men efter det så slutade han inte, utan höll på med jämna mellanrum.
'
Hade tänkt rida dressyr på gården (egentligen skulle vi ut i skogen, men valde att prova rida honom på mek. hackamore hemma ist). Men istället blev det att försöka vänja honom vid det, haha söt häst.. Han var superglad och frustade och slängde med huvudet då han gång på gång försökte lista ut varifrån det rasslade (alltså kindkedjan) och även varför han fick sånt tryck i nacken.
Det var kul att han var så glad, men TOTALT ofokuserad på vad han egentligen skulle göra. Så för min del blev det överdrivet mycket ben (observera att Ilion är en häst som man måste rida med extra mycket ben med ett bett i munnen), och försökte plocka lite försiktigt i honom då och då, han fattade inte så mycket men till slut förstod han liite och då gav jag mig. Kommer att rida honom på det ganska mycket nu hade jag tänkt, för att vänja honom ;)
'
Slog även om bakskorna på Ilion idag, hovarna har växt så sjukt mycket nu på båda pojkarna så igår slog jag om Firms skor. 5 veckor sen dom skoddes sist, hade iaf tänkt vänta tills det gått 7 veckor till hovslagaren kommer.

Träningsupplägg vecka 32

Måndag:
Ilion - Longering, höga inspänningar.
Firm - Dressyrpass
´
Tisdag:
Ilion - Skogen
Firm - Skogen med Rebecca
´
Onsdag:
Ilion - Dressyrpass, programridning inför Piteå
Firm - Vila
´
Torsdag:
Ilion - Backträning
Firm - Longering, ev löshoppning
´
Fredag:
Ilion - Vila eller skritt
Firm - Dressyr
´
Lördag:
Ilion - Intervallträning
Firm - Bus vid kanalen
´
Söndag:
Ilion - Dressyrpass
Firm - Vila

Lilla tanten

Saknar ponnytanten.. <3

Veredus Guarnieri

Någon som är sugen på att köpa mina Veredus Guarnieri strl 38 med normal skafthöjd?
Säljes endast pga att jag vill ha en mer dressyraktig stövel.


Uteritt

Med Rebecca! Supertrevligt, en aningen pigg Firm och en väldigt slö Ilion fick svettas ute i skogen.
Känns ganska skönt att Ilion är slö nu, när det blir dags för uppstallning så kommer han att återgå till sin normala foderstat, alltså sin älskade havre + mineraler såklart. Då blir det andra bullar dvs ;)
Sommar-feta pållar :)

RSS 2.0