Typiskt..

..att kandartränset var för litet :/ Provred med det igår men även när jag hade spänt ut till sista hålen på alla spännen så satt brindongen fortfarande för högt upp + att båda tyglarna blev för korta.. vad sägs om just my luck?
Ilion protesterade dock inte, han var mest glad och pigg men jag måste ha ett större träns iaf. Åååå
'
Grabbarna grus-snus fick vila idag, dom har en semestervecka typ. Dom gillar det i alla fall :)
Nästa vecka börjar vi nog med ridbanan och stallet ska städas ur och målas om så det ser jag verkligen fram emot!
PluttesnuttFirm !

Samlad trav i uppförsbacke ÄR jobbigt

Hälsar självaste Firm, min evige trotjänare.
Blev ett kort men ganska krävande ridpass för gubben nere vid älven.
Ilion blev ledsen när vi lämnade gården och galopperade omkring och gnäggade hejvilt-1 Det var röj i stugan nedanför gården-2 Barn på andra sidan älven som hoppade i vattnet och skrek-3 Läskiga ljud från där vattnet släpps-4.
'
Alltså 4 faktorer till att Firm var lite på tårna. För er som känner herr Firm så vet ni också att det inte krävs mycket för att han ska bli extra speedad. Och smart som jag är så utnyttjar jag detta;) Varvade arbetstrav med samlad trav och han var så glad så + pigg såklart. Sista biten är det en uppförsbacke och där blev det lite jobbigt för honom att trava samlat så det blev någon slags passageblandning av det hela, lika bra det :)
'
När vi kom tillbaks så sprang Ilion mot oss utklädd, med en hel markflora på sig skulle man kunna säga, han hade blommor och blad i svans och man och såg bara allmänt ut som ett troll, men han var överlycklig för att vi inte lämnade honom för evigt.. Svårt att lära sig dvs.
'
Grabbarna grus fick sig lite morötter och bröd och även flugspray och sedan kastade jag ut dem i hagen igen !
Anna Baker-kurs i Gummark, kanske 5:e(?) gången jag satt på honom :)

Kandar

Yes! Nu har då Ilion ett nytt kandar, så nu väntar vi bara på de beställda betten som kommer inom kort, Ilion måste ha fasta ringar på bridongen och det fanns inte hemma. Tack till Frida på Kusen o co som hjälpte mig med valet, alltid lika trevligt att vara där :) Hittade även ett mekaniskt hackamore, något som jag varit utan ett tag pga att jag lånade ut det och fick tillbaks det i halvtaskigt skick så det gick av när jag red.. Men nu har jag ett nytt sådant och det kommer att slitas med hjälsan kan jag lova!
Hästarna fick sig en välförtjänt vilodag, lite pussar, godis och flugspray. Jag, Sebbe och Arrac (hunden) gick längs älven nedanför stallet och där är det alltid lika mysigt att traska omkring och Arrac tog sig ett bad som vanligt.
Bjuder på en gammal bild eftersom jag sitter vid Sebbes dator :)
Här hade jag haft Ilion i 3 veckor ungefär

I'm back on track

Jag ska nu försöka göra något åt min blogg, som ni ser så har jag inte varit så aktiv senaste månaderna men sanningen är att jag inte riktigt vet hur man gör en bra blogg.. Så om någon har några tips på hur man gör så tar jag gärna emot förslag för att senare sätta dem i verk.

Aja, hur som helst så har jag inte ens skrivit här att jag har skaffat ny häst (dock inte så ny nu längre för jag hämtade honom för ett bra tag sedan) I alla fall den 5/3 åkte Nike till Sikfors och jag hämtade Ilion. De första veckorna kämpade vi med förtroendet för varandra pga olika konstiga händelser mest pga hans höga blodvärden skulle man kunna säga.. och väldigt mycket med uppfostran eftersom han var ett MONSTER, jag hade aldrig sett makan till en mer ouppfostrad häst tidigare. Självklart testade han mina gränser för det mesta, men om vi säger såhär, han har fått göra gaanska mycket som han själv har velat göra tidigare..
Älskade Firm hade det jobbigt i början med Ilion.. Vet inte hur många bitmärken Firm fick egentligen men det var en hel del, några gjorde det omöjligt att ha på sadel osv och gamla gubben blev väldigt tapig och rätt deppig där ett tag. Men nu vill dom inte lämna varandra en sekund ens, så det känns skönt att Firm tycker om Ilion nu :)
Ilion har varit borta ur träning drygt en månad nu pga reaktioner på böjprov, vilket ledde till kortison hf knä och vb kota, han har även ätit Metacam, Hyaluronsyra (tuppkam) och Finadyne. Men fick börja sätta igång honom förra måndagen, YES! Så nu tar vi det försiktigt och hoppas på att vi kan tävla resten av året.
Idag var han iaf superfin ute i skogen, travade på i friskt tempo och lika piggelin i galoppen, nästan lite för pigg så det slutade med att jag tog ihop honom och red slutor i galopp. Får han något klurigare att tänka på så måste han ta ner på tempot.
För Firms del så pussade jag på honom och han fick allmän vård, hans superduktiga medryttare Rebecca skulle nämligen rida honom, så han fick bli omotionerad av mig idag :)
Nu, stallbrudar och andra som kanske läser detta, skulle jag vilja att Ni ställer frågor till mig om vad som helst!
Skulle vara intressant att se om det finns något intresse av att läsa min blogg och även att jag har något att skriva om :)

RSS 2.0