Dagens träning + läsarfråga

For upp till ridhuset idag och tränade, hade med mig käre Elaine. Det gick superbra att träna, Ilion löd minsta vink och var hur sammarbetsvillig som helst, gilla! ♥
*
Eftersom jag blev aningen upprörd igår när jag skrev om bett, så tänkte jag höra med er. Vad har ni för teorier? Vad passar era hästar på för bett? Jag vill veta vad ni tycker !
*
Ilion har detta bett, men i silver istället för guld.

Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Min häst har ridits på eggbett av olika slag. Rakt och tvådelat främst. Har köpt in ett novabett och ett 3delat med fasta ringar som är gummiklätt på sidorna, som jag tänkte se vad min häst tycker om när hon är frisk och ridbar igen. :-)

2011-10-07 @ 17:15:59
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Erica

Hej. roligt att hitta till nya bloggar (via facebook hitta jag hit) Hur som. Lånade hem exakt det där bettet från Royal till min ena häst för nån vecka sedan.;) Upplever bomberbetten lite skarpare än andra märken, troligtvis för att de är lite smala men de ligger bra i munnen och de flesta hästar trivs med dem. Gillar bett som detta med fasta bettringar där hästarna inte kan nypa sig i mungipan. Nackdelen är om man har en hst som "trutar" och går mot handen, då är lösa ringar bättre. Jag har olika bett till alla mina hästar, olika tjocklek och skarphet beroende på vad som passar just den hästen bäst. Dock går i princip alla mina bett in under kategorin "vanliga tränsbett" Gillar inte för skarpa bett som lätt får hästen att inte suga tag framåt med ett ärligt stöd. Hellre ett för snällt bett och en lite för stark häst en ett bett som blir lite för skarpt. I hoppningen är det viktigt att de går fram till bettet... MVH/Erica

2011-10-07 @ 17:19:31
URL: http://ericasjostrom.se
Postat av: Camilla

iris: smalt 2-delat med lösa ringar, alltid.

Lukas dressyr: 3delat med fasta ringar, 3-delat half-cheek bett

hoppning: jaktkandar.



jaktkandaret är aningens skarpt och passar inte alls vid markarbetet då han inte vill ta stöd alls, men vid hoppningen så tar han mina förhållningar direkt på ett trevligt sätt :)

2011-10-07 @ 18:34:51
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag använder mig av ett vanligt tredelat sweet iron bett med lösa ringar på min unghäst, men brukar även variera och använda ett rakt "ledat" bett med fasta ringar samt även stångbett då hästen kommit lite längre. Detta för att få lite olika tryckpunkter i munnen.

2011-10-07 @ 20:29:13
Postat av: Alexandra

På min ridtravare använder jag tvådelat sweet iron bett. Det enda bettet han fungerar bra på. Har provat massor med bett.

2011-10-10 @ 19:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0